![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
we Wrocławiu za 1600 zł, można spokojnie wyżyć i odłożyć ~500-600 zł miesięcznie :] a programista c++ na przykład z siemensie, inżynier po pwr, z około 1 rocznym doświadczeniem ma 2k, z 6 letnim 6k ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyliczyć ile chce się zarabiać za godzinę? Sprawa prosta
zastanawiasz się ile chcesz miesięcznie zarabiać netto i robisz tak. KWOTA/160 = STAWKA GODZINOWA Ja bym powiedział że chce 14-15 za godzinę. Na tyle cenie swoje umiejętności i doświadczenie na tą chwilę, nie koniecznie związany tylko z samym php (które akurat to umiejętności uważam za niewarte jak narazie takiej forsy). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jak to czytam to zastanawiam sie po co pracowac ? praca jest po to zeby zarobic na zycie i odlozyc, bo: chcecie mieszkac cale zycie z rodzicami? zobaczcie jakie sa ceny mieszkan ok 5tys za metr to i tak dobra cena jak zarabiacie nawet te 2k miesiecznie to odlozycie sobie niech bedzie ok 4000 rocznie a co z jakims wyjazdem / prezentem dla dziewczyny/ wyjsciem do kina ? pociesze was, przy odlozeniu 4k rocznie to nie zarobiliscie nawet na 1m^2 mieszkania u mnie w miescie budowlancy nie chca pracowac za 1600 miesiecznie Ten post edytował dellsoft 28.03.2007, 11:15:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i ja wtrące swoje trzy grosze. Nie lepiej własny dom postawić ? Z resztą jeśli jesteś dobry możesz się cenić i wyciągać nawet po 10k miesięcznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dom kosztuje,a 10 k to możesz wyciągać jak masz własną firmę, bo jako pracownik czyjś, a tym bardziej programista PHP, a nie innego języka to bedzie ciężko.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze to nie znam nikogo kto kupowałby mieszkanie za gotówkę.
A jeśli bierzesz kredyt to wcale nie trzeba zarabiać 10k żeby sobie na to pozwolić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do Wykrywacz:
a możesz skonkretyzować trochę te umiejętności i doświadczenie? Mi podpowiedziano żeby na początek powiedzieć 40 za godzinę. Mój brat w wawie za konfiguracje sieci bierze 50 za każdą rozpoczętą godzinę pracy. Tylko ze to zupełnie inna branża, ale na 15/h powiedział ze śmiechu warte. Nie wiem za bardzo jak się zachować na początek, jakieś rady? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do Wykrywacz: a możesz skonkretyzować trochę te umiejętności i doświadczenie? Mi podpowiedziano żeby na początek powiedzieć 40 za godzinę. Mój brat w wawie za konfiguracje sieci bierze 50 za każdą rozpoczętą godzinę pracy. Tylko ze to zupełnie inna branża, ale na 15/h powiedział ze śmiechu warte. Nie wiem za bardzo jak się zachować na początek, jakieś rady? Jak dostaniesz 15/h na sam początek pracy jako programista PHP to jest bardzo dobra oferta ;] Jest dużo firm, które daje znacząco mniej, a te, które chcą dać więcej wymagają doświadczenia.. dlatego większość łapie coś za grosze na pół roku by załapać doświadczenie i szuka powoli nowej firmy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi podpowiedziano żeby na początek powiedzieć 40 za godzinę. Bez obrazy ale musiałbyś być specjalistę z dużym doświadczeniem i stażem żebym nie zaśmiał Ci się w twarz na te słowa.Mój brat w wawie za konfiguracje sieci bierze 50 za każdą rozpoczętą godzinę pracy. Tylko ze to zupełnie inna branża, ale na 15/h powiedział ze śmiechu warte. Twój brat pracuje na etat, 160 godzin w tygodniu? Czy może robi sieci dorywczo od czasu do czasu jako serwisant?Cytat (...) Doświadczenie przy tego typu projketach raczej niewielkie ale zrealizowałem kilka małych projektów samodzielnie. W związku z tym posiadam pewne umiejętności ale specjalistą nie jestem. (...) Tak naprawdę nie wiemy co umiesz ale powyższe słowa nie napawają optymizmem.Osobiście w takiej sytuacji nie zdecydowałbym się na rozliczenia z Tobą za godzinę, tylko za projekt. Mógłbyś męczyć się bez końca z nietrudnymi rzeczami a ja musiałbym Ci płacić za każda godzinę Twojej niewiedzy i zdobywanego na mnie doświadczenia. Ale jeśli jednak musiałbym rozliczać się z Tobą za godziny to na początek nie rozmawiałbym z Tobą o niczym innym z poza przedziału 10-15zł (netto). Więcej? Owszem: portfolio i pomyślne przejście testów i rozmowy. Ten post edytował mike_mech 8.03.2007, 09:39:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zalezy co robisz. jesli tylko kjlepanie kodu to mowie 3000zl na reke. jesli w gre wchodzi przygotowanie i zarzadznei projektyem, ludzmi itp. to opowiedenio wiecej (z tym ze na poczatku takiej kompleksowej wspolpracy zwykle proponuje mniej - jak pracodawca widzi ze moje metody daja konkretne efekty to renegocjujemy i wszyscy sa happy, i spokojnie mozna 5000na lapkje wziasc). mniej niz 20zl / h sie nie oplaca. i lepiej juz wrocic do ciecia HTMLi
acha. zaznaczam ze nie mam wyksztalcenia "informatyk magister inzynier" jeno doswiadczenie i lacze wiele aspektow (zaczynalem w poligrafii a programowanie to bylo hobby, teraz mam doswiadczneie w PHP, bazach dancyh i lacze to z wiedza z zakresu grafiki i animacji) czasem biore tez niej jesli widze ze projekt jest ciekawy i moge sie przy nim sporo nauczyc. a wiedza procentuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Vogel w pierwszej chwili chciałem cię wyśmiać bo nie podoba mi się postawa nadęta. Ale masz rację, to są dobre ceny za średniej wielkości projekty. Które są osiągalne. Ale zdecydowanie inne są koszty etatowego pracownika a inne przy zleceniach czy prowizjach.
Pracownik godzinowy to z założenia pracownik na zlecenie a więc pracownik który ma kosztować nie drogo. Gdzie 12 netto to już bardzooo drogo. Czemu tak sądze bo tego typu prace nie kosztują w ubezpieczeniach zusach i innych dupereli które kosztują pracodawcę kolejną 1/3 tego co ci płaci. Co do jednorazowych zleceń czy prowizji, to 5000 jest dobrą ale wcale nie wygórowaną ceną. Ten post edytował Wykrywacz 8.03.2007, 11:49:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Twój brat pracuje na etat, 160 godzin w tygodniu? Czy może robi sieci dorywczo od czasu do czasu jako serwisant? Na etat pracuje w dużej firmie gdzie zajmuje się bezpieczeństwem sieci. A to dorabia w swojej jednoosobowej firmie. Faktycznie z tego na pisąłem za duzo wywnioskować nie można ale uważam że mam sporo możliwości i wiele potrafię. Inaczej bym się nie porywał, a zawsze miałem bardzo krytyczny stosunek do włąsnych możliwości, zazwyczaj siebie nie doceniam. Osoba która proponowała mi prace zna moje możliwości i wie czego się po mnie spodziewać. Nie wzięła mnie z ulicy. Przedstawię moją propozycję jako 20 lub 25 na godzine, to przecież nie będzi ostateczne i napewno się spuści do dołu troche. |
|
|
![]()
|
|
4k za pisanie w php'ie, no to powiem ci że musisz się nieźle cenić albo być turbo zajebisty. Nie oceniam cię.
Ale za 4k, ja wymagał bym jako pracodawca naprawdę sporej wiedzy umiejętności i doświadczenia. Bynajmniej nie paru mały projektów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4k za pisanie w php'ie, no to powiem ci że musisz się nieźle cenić albo być turbo zajebisty. Nie oceniam cię. Nie no z drugiej strony bez przesady (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ale za 4k, ja wymagał bym jako pracodawca naprawdę sporej wiedzy umiejętności i doświadczenia. Bynajmniej nie paru mały projektów. Ja mam ponad 4k i jakoś nie czuję się turbo zajebisty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) Ten post edytował mike_mech 8.03.2007, 12:26:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Vogel w pierwszej chwili chciałem cię wyśmiać bo nie podoba mi się postawa nadęta. Ale masz rację, to są dobre ceny za średniej wielkości projekty. Które są osiągalne. Ale zdecydowanie inne są koszty etatowego pracownika a inne przy zleceniach czy prowizjach. dokaldnie. jesli wchodzi w gre etat ceny moga byc nizsze (tutaj mam inne rofity takie jak papierek ze pracuje na staonwisku i spada ze mnie cala otoczka dbanai o podatki, zusy, srusy itp.). ale jesli w gre wchodzi tworzenie projektow / freelance to niestety ceny skacza, bo miesiac miesiacowi nie rowny (czasme nawal pracy czasem posucha) i klient za to ze moze mnie najac w dowolny dla siebie temirnie na dowolny czas musi niestety troche doplacic. |
|
|
![]()
|
|
nie no 4k to absolutnie nie wchodzi w grę, staram sie być realistą. Ale te 20 czy 25?
|
|
|
![]()
|
|
Hmm, to w takim razie nie napisałeś na jakiej zasadzie ta praca.
Bo widzisz 25zł * 160godzin. (w miesiącu) to właśnie 4000zł (poruszamy się po kwotach brutto) |
|
|
![]()
|
|
ja się mam zaproponować kwotę netto. umowa nie była by to umowa-zlecenie do każdego projektu oddzielnie. Tydzień pracy nie 40h bo jest studentem i nie mogę aż tyle ale około 10-15h. W zależności od projektu i terminów.
|
|
|
![]()
|
|
Mike ja mowie o 4k netto (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . uśmiecham się bo ja bym chciał tyle zarabiać.
1500zł za 60h pracy? Nie obraź się ale za 1500zł można mieć w pełni zachwyconego wynagrodzeniem studenta na pełnym etacie, który będzie jeszcze walił nadgodziny. Niechce cie oceniać, ale własnie ja bym dał 1200-1500 komuś bez specjalnego doświadczenia, na takie stanowisko ale pracującego w pełnym wymiarza. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 17:28 |